Sport en Recreatie

Aanleg beregeningsinstallatie

Op sportparken en golfbanen is een goed functionerende beregeningsinstallatie van essentieel belang voor de kwaliteit van de grasmat of speelveld. Beregening Service Nederland heeft hier ruime kennis en ervaring in opgebouwd waardoor wij in staat zijn om een professioneel ontwerp op te stellen voor de verschillende typen ondergronden (natuurgras, kunstgras of gravel), waardoor uw sportpark of golfbaan de beschikking heeft over een kwalitatief hoogwaardig systeem. Beregening Service Nederland legt beregeningsinstallaties aan op:

 • Golfbanen
 • Voetbalvelden
 • Rugbyvelden
 • Hockeyvelden
 • Tennisvelden
 • Honk- en softbalvelden
 • Maneges

Bij de aanleg van een beregeningsinstallatie wordt er gebruik gemaakt van kwalitatief hoogstaande materialen. Beregening Service Nederland is in staat om te werken met verschillende merken waaronder TORO, Perrot, Hunter en RainBird.

Beregening golfbanen

Voor de beregening van golfbanen heeft Beregening Service Nederland alles in huis: advies, ontwerp, realisatie en service en onderhoud. Met een ruim aanbod van de professionele beregeningsproducten van het topmerk Toro, biedt Beregening Service Nederland  beregeningssystemen aan welke naadloos aansluiten op de wensen en eisen van de opdrachtgever. Met de beregening van greens, tees en fairways blijft de golfbaan in topconditie. De beregeningsprogramma’s worden exact afgestemd op de gewenste hoeveelheid neerslag.

De besturingssystemen welke door Beregening Service Nederland voornamelijk worden toegepast zijn:

 • Toro Lynx
 • Toro Trident

Naast het aanleggen van nieuwe beregeningssystemen bent u bij Beregening Service Nederland ook aan het juiste adres voor de renovatie of een upgrade van de bestaande beregeningsinstallatie. Door de nieuwste technieken kunnen 2-draads systemen door vervanging van bestaande decoders voor Toro LAC decoders ook gebruik maken van het Toro Lynx systeem.

Beregening Service Nederland heeft ruime expertise en beschikt over diverse machines voor graafwerkzaamheden en voor het sleufloos inploegen van leidingen. Het sleufloos inploegen van leidingen kunnen wij met onze Ditch Witch verrichten tot maximaal 110mm.

 

 

.

Beregening voetbalvelden

Om intensief bespeelde voetbalvelden in optimale staat te houden is beregening in tijden van droogte noodzakelijk. Als een sportveld niet optimaal beregend wordt zullen er bruine plekken ontstaan en bij teveel water krijgen ongewenste grassoorten de kans om uit te bereiden. Met een automatische beregeningsinstallatie van Beregening Service Nederland blijft uw veld in topconditie. De sporttechnische eigenschappen van de toplaag wordt behouden of verbeterd zelfs.

Voor beregening van grassportvelden zijn verschillende installaties beschikbaar. Met een goed ontworpen beregeningssysteem wordt overtollig beregenen vermeden waardoor het verbruik van steeds schaarser wordend water wordt beperkt. Beregening Service Nederland is in staat om met de Ditch Witch subleidingen in het veld sleufloos in te ploegen waardoor er geen schade is aan uw velden.

Bij onze klanten worden voornamelijk de sproeiers van Toro en RainBird toegepast.

 

 

 

Tennisbanen

Het beregenen van een tennisbaan vraagt veel zorgvuldigheid. Niet alleen het beregeningsmoment, maar ook de waterhoeveelheid en -verdeling moeten perfect zijn om uw tennisbaan in topvorm te houden. Een tennisbaan die niet optimaal is beregend, verslechtert naast de spelbeleving ook de levensduur van de baan. Door de gravel vochtig te houden blijft de toplaag een gebonden geheel. Wanneer het vochtgehalte van de gravel te laag is valt het als het ware uiteen. Bovendien vergroot een slecht beregende tennisbaan het blessuregevaar. Goede beregening is dus belangrijk voor de levensduur van de tennisbaan en de veiligheid en het spelplezier van de spelers. Beregening Service Nederland beschikt over de nodige kennis en specialistisch materieel voor de aanleg en renovatie van een dergelijk beregeningssysteem ten behoeve van tennisbanen. Uiteraard beschikken wij over de nodige kennis voor het onderhouden van deze systemen.

Bij onze klanten worden voornamelijk de sproeiers van Toro, Hunter en Perrot toegepast.

Beregening Hockeyvelden

Het beregenen van een hockeyvelden vraagt veel zorgvuldigheid en gebeurt voornamelijk met kanonsproeiers van het merk Perrot. Er zijn 2 opties voor het toepassen van sproeiers:

 • P2S sproeiers, deze sproeier wordt op een standpijp geplaatst tegen het leunhek
 • VP3 sproeiers, dit betreft een pop-up sproeier welke aan de buitenzijde van het veld wordt geplaatst

Voor de hierboven genoemde sproeiers is een grote capaciteit van beschikbaar beregeningswater benodigd. Beregening Service Nederland legt systemen aan welke draaien met grondwater, openwater, drinkwater of een gecombineerd systeem om bijvoorbeeld het gebruik van drinkwater te beperken. Ook kunnen wij systemen aanleggen welke drainagewater opvangen, opslaan en hergebruiken voor de beregening. Voor het toepassen van het openwater kunnen wij tevens filtersystemen toepassen en onderhouden.

Goede beregening is  belangrijk voor de veiligheid en het spelplezier van de spelers. Beregening Service Nederland beschikt over de nodige kennis en specialistisch materieel voor de aanleg en renovatie van een dergelijk beregeningssysteem ten behoeve van hockeyvelden. Uiteraard beschikken wij over de nodige kennis voor het onderhouden van deze systemen.

Bij onze klanten worden voornamelijk de sproeiers van Perrot en afsluiters met een groter waterdoorlaatbaarheid van Tecnidro toegepast.

Beregening Service Nederland onderhoudt diverse installaties bij gerenomeerde hockeyclubs.

Beregening Honk- en Softbalveld

Het speelveld, en met name het gravel, dient te worden beregend voor aanvang van een
wedstrijd en in droge periodes. Bij voorkeur wordt gekozen voor automatisch beregenen voor het gehele veld met een aparte schakelmogelijkheid voor het halfverharde binnenveld.

Niet alleen het beregeningsmoment, maar ook de waterhoeveelheid en -verdeling moeten perfect zijn om uw honk/softbalveld in topvorm te houden. Een honk/softbalveld die niet optimaal is beregend, verslechtert naast de spelbeleving ook de levensduur van de baan. Door de gravel vochtig te houden blijft de toplaag een gebonden geheel. Wanneer het vochtgehalte van de gravel te laag is valt het als het ware uiteen waardoor de onderlaag (lava) naar boven zal komen wat groot onderhoud tot gevolg zal hebben.

Het binnen- en buitenveld dienen uiteraard ook goed te worden beregend om bruine plekken in droge tijden te voorkomen. Ook moet te veel water geven vermeden worden. Door teveel water krijgen ongewenste grassoorten de kans om uit te bereiden. Beregening Service Nederland is gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van beregeningsinstallatie waardoor uw veld in topconditie blijft.

Bij onze klanten worden voornamelijk de sproeiers van Toro en RainBird toegepast.

>