Sport en Recreatie

Aanleg complete beregening installatie

Op sportparken en golfbanen is een goed functionerende beregeningsinstallatie van essentieel belang voor de kwaliteit van de grasmat of speelveld. Beregening Service Nederland heeft hier ruime kennis en ervaring in opgebouwd waardoor wij in staat zijn om een professioneel ontwerp op te stellen voor de verschillende typen ondergronden (natuurgras, kunstgras of gravel), waardoor uw sportpark of golfbaan de beschikking heeft over een kwalitatief hoogwaardig systeem. Beregening Service Nederland legt beregeningsinstallaties aan op:

  • Golfbanen
  • Voetbalvelden
  • Rugbyvelden
  • Hockeyvelden
  • Tennisvelden
  • Honk- en softbalvelden
  • Maneges

Bij de aanleg van een beregeningsinstallatie wordt er gebruik gemaakt van kwalitatief hoogstaande materialen. Beregening Service Nederland is in staat om te werken met verschillende merken waaronder TORO, Perrot, Hunter en RainBird.

Beregening golfbanen

Voor de beregening van golfbanen heeft Beregening Service Nederland alles in huis: advies, ontwerp, realisatie en service en onderhoud. Met een ruim aanbod van de professionele beregeningsproducten van het topmerk Toro, biedt Beregening Service Nederland  beregeningssystemen aan welke naadloos aansluiten op de wensen en eisen van de opdrachtgever. Met de beregening van greens, tees en fairways blijft de golfbaan in topconditie. De beregeningsprogramma’s worden exact afgestemd op de gewenste hoeveelheid neerslag.

De besturingssystemen welke voornamelijk worden toegepast zijn:

  • Toro Lynx
  • Toro Trident

Naast het aanleggen van nieuwe beregeningssystemen bent u bij Beregening Service Nederland ook aan het juiste adres voor de renovatie van de beregeningsinstallatie of voor het upgraden  en uitbreiden van het besturingssysteem bij ons aan het juiste adres. Beregening Service Nederland heeft ruime expertise en beschikt over diverse machines voor graafwerkzaamheden en voor het sleufloos inploegen van leidingen. Het sleufloos inploegen van leidingen kunnen wij met onze Ditchwitch verrichten tot maximaal 110mm.

 

.

Tennisbanen

Het beregenen van een tennisbaan vraagt veel zorgvuldigheid. Niet alleen het beregeningsmoment, maar ook de waterhoeveelheid en -verdeling moeten perfect zijn om uw tennisbaan in topvorm te houden. Een tennisbaan die niet optimaal is beregend, verslechtert naast de spelbeleving ook de levensduur van de baan. Door de gravel vochtig te houden blijft de toplaag een gebonden geheel. Wanneer het vochtgehalte van de gravel te laag is valt het als het ware uiteen. Bovendien vergroot een slecht beregende tennisbaan het blessuregevaar. Goede beregening is dus belangrijk voor de levensduur van de tennisbaan en de veiligheid en het spelplezier van de spelers. Beregening Service Nederland beschikt over de nodige kennis en specialistisch materieel voor de aanleg en renovatie van een dergelijk beregeningssysteem ten behoeve van tennisbanen. Uiteraard beschikken wij over de nodige kennis voor het onderhouden van deze systemen.

Bij onze klanten worden voornamelijk de sproeiers van Toro, Hunter en Perrot toegepast.

Service en onderhoud

Beregening Service Nederland onderhoudt jaarlijks vele beregeningsinstallaties op sportparken en golfbanen. In het najaar worden de beregeningsinstallaties vorstvrij gemaakt (droog geblazen) om zo bij vorst schade aan leidingen, kleppen en sproeiers te voorkomen.

Tijdens het vorstvrij maken wordt er een inventarisatie gemaakt met eventuele knelpunten (defecte sproeiers, elektrische storingen ) zodat deze voor het opstarten in het voorjaar kunnen worden hersteld. Tevens worden, op verzoek,  onderwaterpompen in de winterperiode gelicht en doorgemeten zodat de bedrijfszekerheid van de pomp wordt verhoogd. Beregening Service Nederland heeft voor reparaties, onderhoud of storingen een serviceteam beschikbaar dat er in gespecialiseerd is om storingen aan uw installatie te herstellen.

>